ЕКСТРИМ. Любителі адреналіну міста над Десною відтепер мають місце, де гострі відчуття можна одержати цілком безпечно. Це Чернігівський міський парк культури і відпочинку, в якому урочисто відкрито атракціон «Говерла», призначений для людей з міцними нервами і стійким вестибулярним апаратом. Це своєрідні «американські гірки» вітчизняного виробництва з  переплетінням швидкісних доріжок різної висоти і 300-метровою «мертвою петлею». Їх вартість обійшлася міському бюджету більш ніж у 4 млн грн. За словами директора парку Володимира Хольченкова, подібна розвага досі була лише в Донецьку та Чернівцях.

Оскільки останній новий великий атракціон в улюбленому місці відпочинку чернігівців встановлювали понад чверть століття тому, відкриття 14-метрової «Говерли» зібрало великий натовп відпочивальників. Усе відбулося урочисто: святкові повітряні кульки, перерізування червоної стрічки і навіть вистріл барвистими паперовими смужками з невеликих гармат.

Першими новинку «обкатали» голова міської ради із заступниками та директор парку, другими були місцеві журналісти. Потім вітер ловили всі бажаючі, переважно школярі та молодь.