ФУТБОЛ. Один з фаворитів чемпіонату Англії «Манчестер Юнайтед» невдало почав новий сезон. «Червоні дияволи» зазнали поразки від «Евертона» з рахунком 0:1, передає ТСН.

За манкуніанців дебютував вчорашній лідер «Арсеналу» Робін ван Персі. Нідерландець вийшов на заміну, але не допоміг манкуніанцям здобути очки.

Початок матчу проходило в рівній боротьбі. Однак поступово «Евертон» перемістив епіцентр подій на половину поля «Юнайтед», а Маруан Феллаіні на 14-й хвилині ударом практично з нульового кута пробив у стійку воріт Де Хеа.

У середині тайму Нані підступно пробив з далекої дистанції, але м'яч пролетів повз ворота. Тут же «іриски» відповіли небезпечною атакою – Нікіца Єлавіч добре пробив головою, але Де Хеа не витягнув м'яч з під поперечини.

До кінця тайму господарі ще тричі змусили Де Хеа попрацювати у воротах. Іспанець відбив складні удари Стівена Пієнаара, Леона Османа і Лейтона Бейнса.

З початком другого тайму "іриски" продовжили насідати на ворота Де Хеа і на 53-й хвилині відкрили рахунок. Даррон Гібсон подав кутовий, а Феллаіні головою пробив у ціль.

На 67-й хвилині гості мали реальний шанс зрівняти рахунок. Том Клеверлі бив у вільний кут, але в останній момент м'яч з лінії встиг винести Філ Ягєлка.

Згодом на полі з'явився Ван Персі, але нічим не запам'ятався.

Як і в минулому сезоні, «Евертон» виявився непереборною проблемою для команди сера Алекса Фергюсона.