ЕНЕРГОРЕСУРСИ. Уряд очікує від компанії Chevron практичних кроків в освоєнні та початку видобутку вуглеводнів на Олеській площі, право на розробку якої компанія виграла на відкритому конкурсі. Про це Прем’єр-міністр Микола Азаров заявив під час зустрічі із представниками цієї компанії.

«Одним із пріоритетів діяльності нашого уряду є збільшення власного видобутку нафти і газу. Ми вітаємо участь вашої компанії у реалізації нашої великої програми. Також ми задоволені, що Chevron взяла активну участь у конкурсі на право укладення угоди про розподіл продукції (УРП). Очікуємо практичних кроків для реалізації цього великого проекту», — додав Микола Азаров.

Генеральний менеджер Chevron Onshore Europe Дерек Мегнесс, у свою чергу, привітав уряд з успішним проведенням прозорого тендера та зазначив, що для його компанії є великою честю перемогти в ньому і розпочати співпрацю в рамках УРП.

«Ми запевняємо вас, що працюватимемо швидко, безпечно та піклуватимемось про екологію в Україні», — наголосив Дерек Мегнесс. І додав, що під час освоєння родовища Chevron залучить українських робітників і техніку.

«Ми високо цінуємо бажання України задіяти її кадри. Це також і наш пріоритет. У вашої країни є величезний інтелектуальний та технологічний потенціал, є університети і академії, які можуть надати фахівців для реалізації цього проекту, — підкреслив представник Chevron. — Для нас надзвичайно важливо, що українська сторона готова надати свої матеріали і робочу силу для розробки родовища».

Водночас Микола Азаров висловив сподівання, що технології, які має Chevron, дадуть змогу в стислі терміни розпочати видобуток газу, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Прем’єр-міністр поінформував, що найближчим часом буде визначено нові площі, на яких планується видобуток газу, і запропонував Chevron взяти участь у тендерах на їх освоєння. Микола Азаров також пообіцяв надати представникам компанії геологічну інформацію про нові родовища.

Прогнозні ресурси Олеської площі (Львівська та Івано-Франківська області) оцінюються майже у 3 трлн кубометрів газу. На етапі геологічного вивчення планується залучити 1,3 млрд грн інвестицій і 25 млрд грн на етапі промислової розробки.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»