ПОДІЯ. Днями в Сімферополі відбулася знакова подія: уперше за всю історію незалежності України розпочала роботу нова метеорологічна станція Кримського гідрометцентру. Вона розташувалася у центрі столиці автономії. На думку начальника Українського гідрометцентру Миколи Кульбіди, нова станція дасть змогу чіткіше визначати погодні умови в місті, адже до її відкриття використовувалися дані спостережень метеостанції, розміщеної в Центральному аеропорту за 14 км від центру Сімферополя.

Станція вже почала проводити регулярні цілодобові метеорологічні спостереження за всіма атмосферними явищами. Як розповів керівник Кримського гідрометцентру Анатолій Рошак, кожні три години вимірюється температура і вологість повітря, напрям і швидкість вітру, кількість опадів, температура поверхні ∂рунту, атмосферний тиск, визначається висота і форми хмарності. Він також зауважив, що інформація, яка збиратиметься на метеооб’єкті, працюватиме як на місто, так і на весь Крим і Україну.

Крім того, на станції проходить випробування електронного комплексу з датчиками температури і вологості «Тропосфера». На станції також встановлено ртутний барометр і сучасний електронний вимірювач атмосферного тиску. Надалі планується впровадження і випробування сучасних вимірювальних приладів для оснащення всіх 23 метеостанцій Криму.