ГІРКЕ СХУДНЕННЯ. Дослідники з університету Седжонг в Сеулі винайшли новий спосіб у боротьбі з ожирінням.

Звичайний чорний перець, за результатами дослідів, володіє здатністю блокувати утворення нових жирових клітин. Про це повідомляють іноземні ЗМІ.

Використовуючи найсучасніше обладнання, корейські вчені виявили, що в чорному перці міститься особлива речовина пайперин, яка і надає приправі специфічний і неповторний смак.

Подальше дослідження виявило, що пайперин володіє здатністю блокувати активність генів, які відповідають за утворення жирових клітин в людському організмі. Вплив на гени запускає складний механізм, що змінює весь процес метаболізму в організмі, причому такі зміни є позитивними. Пайперин також знижує рівень поганого холестерину в крові.

Автори вважають, що для лікувальних цілей можна створити екстракт чорного перцю, який не буде викликати печію слизової оболонки ротової порожнини, стравоходу і шлунку, проте збереже всі цілющі властивості пайперину в концентрованому вигляді.

У стародавній корейській медицині протягом багатьох століть чорний перець використовувався як засіб від розладу травлення, запалень і як болезаспокійливий засіб.

ICTV