ІНІЦІАТИВА. МОЗ закликало фармацевтичні компанії знизити ціни на ліки для хворих на ВІЛ/СНІД та долучитися до соціальної програми з ВІЛ\СНІДу, в рамках якої здійснюватимуться додаткові поставки антиретровірусних препаратів на засадах благодійництва.

«Держава і громадські організації зацікавлені в тому, щоб прийти до єдиної цінової політики щодо антиретровірусних препаратів для лікування хворих на СНІД», — зазначила під час «круглого столу» перший заступник міністра охорони здоров’я Раїса Мойсеєнко. — У 2012 р. на закупівлю таких препаратів передбачено 234,07 млн грн. За результатами проведених процедур конкурсних закупівель акцептовано пропозиції учасників торгів на загальну суму 205,4 млн грн. Вже зараз економія бюджетних коштів становить 10,5 млн грн. Їх направлять на додаткову закупівлю препаратів, вкрай необхідних для життя хворих».

Як передає слова посадовця прес-служба МОЗ, до 8 серпня представники фарм?компаній мають надіслати офіційні пропозиції щодо частки їхньої участі в соціальній програмі для благодійного забезпечення препаратами хворих на ВІЛ/СНІД.