УСПІХ. Учениця Синівського професійного аграрного ліцею Липоводолинського району Аліна Лимоня стала переможцем IV загальнонаціонального етапу ХII Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Дівчину відзначено Дипломом Ліги українських меценатів, книжками сучасних українських письменників з дисками, а також іменною стипендією Президента України, яку вона отримуватиме з вересня нинішнього року. 

 За словами виконавчого директора Ліги українських меценатів Михайла Слабошпицького, успіх юної представниці Сумщини закономірний. Майбутній оператор комп’ютерного набору наполегливо освоює рідну мову, багато читає. В цьому їй допомагає вчителька Олександра Подоляк, яка готувала Аліну до конкурсу. Показово, що чотири роки тому такого самого успіху досягла ще одна вихованка цього ліцею, що свідчить про велику увагу в навчальному закладі до вивчення і популяризації рідної мови.

Як повідомив перший заступник начальника управління освіти і науки Сумської облдержадміністрації Ігор Козолуп, область демонструє істотний прогрес у мовному конкурсі імені П. Яцика. Починаючи з 2007-го представники Сумщини неодмінно посідають перші місця в різних номінаціях.