АДАПТАЦІЯ. Якщо вірити зарубіжним дослідникам, Україна посідає перше місце серед країн СНД та одинадцяте у світі за випадками депресії серед людей похилого віку. Це болюча статистика, тому Міністерство праці та соціальної політики ще в 2008 році ініціювало пілотний проект «Університети третього віку», мета якого — підтримувати літніх людей та допомагати їм комфортно почуватися.

Перший такий університет відкрився того ж року в Ковелі на Волині. Другий невдовзі з’явився у Кременчуці — на базі Кременчуцької філії Дніпропетровського університету економіки і права. Сьогодні ці освітньо-адаптаційно-реабілітаційні заклади вже функціонують у кількох містах та селищах Полтавської області, в тім числі й при територіальному центрі соціальних послуг Ленінського району Полтави.

Торік у стінах цього «Університету третього віку» було три факультети: валеології та основ здоров’я, історико-краєзнавчий та художньо-мистецький.

А нещодавно в Полтавському університеті третього покоління відбувся перший випуск, спеціальні свідоцтва про його закінчення отримали кілька десятків літніх полтавців. Але їхні наставники та вчителі не сумніваються, що незабаром факультетів, а водночас і студентів у виші побільшає.