ДОТАЦІЇ. Нині селянам виплачено майже 200 мільйонів гривень державної бюджетної дотації за утримання та збереження молодняку ВРХ. Завдяки цій програмі в країні відбувається нарощення поголів’я ВРХ та зростає виробництво молока. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

«Ми успішно започаткували в червні програму фінансової підтримки для збереження молодняку ВРХ. На сьогодні ми вже виплатили майже 200 мільйонів гривень. Тому в цьому році нам вдалося вперше за двадцять років стабілізувати поголів’я худоби. Наразі відбувається нарощування поголів’я ВРХ та обсягів виробництва молока», - підкреслив Микола Присяжнюк.

Він також додав, що зараз розробляється проект, відповідно до якого фермерським господарствам будуть надаватися у лізинг ангари та поголів’я свиней. Це дасть змогу господарям утримувати 150-200 голів свиней та отримувати достойні доходи.

Міністр нагадав, що державна підтримка не лише забезпечує зростання поголів’я худоби та збільшення виробництва молока та м’яса у селянських господарствах, а й створює основу для розвитку такої форми господарювання, як кооперативи.

«Сьогодні одноосібник виробляє власну продукцію, однак немає механізму її доставки до споживача. Якраз кооперативи дають можливість спростити та скоротити цей ланцюг, а також дати достойну ціну виробнику та споживачу. Нагадую, що Президент чітко поставив завдання - розвиток сільських територій. Ми працювали з науковими установами та громадськими організаціями, щоб розробити програми економічного розвитку на селі. Як наслідок ми запропонували та реалізовуємо ініціативу «Рідне село», - додав Микола Присяжнюк.

Також міністр підкреслив, що передбачена в ініціативі «Рідне село» переорієнтація держави на підтримку одноосібників, малого та середнього бізнесу на селі вже дала результати.

 Прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства