СОЦІАЛЬНА ПОЛІТИКА. 24 вересня 2012 року на черговому засіданні Уряд розглянув та схвалив проект Указу Президента України «Про призначення державних стипендій видатним діячам культури і мистецтв» .

Даний проект розроблено Міністерством культури України відповідно до Указу Президента від 10 вересня 2011 року №906 «Про державні стипендії для видатних діячів науки, освіти, культури і мистецтв, охорони здоров’я, фізичної культури і спорту та інформаційної сфери». До проекту Указу включено 93 претенденти (4 довічні та 89 дворічних державних стипендій) згідно з поданнями місцевих органів виконавчої влади, національних творчих спілок, національних закладів культури та громадських організацій. Кандидатури пройшли конкурсний відбір та затверджені постановою колегії Міністерства культури України.

Після підписання зазначеного Указу кількість стипендіатів, які будуть отримувати дворічні державні стипендії, складатиме 177 осіб, довічні стипендії – 193 особи.

Прийняття вищезазначеного Указу Президента України сприятиме реалізації державної політики щодо підтримки та поліпшення матеріальних умов життя видатних діячів української культур і мистецтва та соціального захисту  професійних творчих працівників і працівників культури.

Прес-служба Міністерства культури