МЕТА. ПАТ «Державний ощадний банк України» до 13 травня розробить перелік документів, необхідних для участі в програмі «Доступне житло», за якою населенню видаватимуться кредити на купівлю житла під 3% річних у гривні терміном на 10—15 років. Про це повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк.

Програма орієнтована на населення, що потребує поліпшення житлових умов, тобто черговиків. Сьогодні 1,136 млн людей стоять у черзі. Якщо 10% з них молодь, яка зможе оплачувати ці 3%, це 113,6 тис. чоловік. Передбаченого цьогоріч 1 млрд грн вистачить для 30 тис. сімей. «Схема має такий вигляд: людина — банк — забудовник, щоб ніяких чиновників не було. Мінрегіон і обладміністрації виступають лише в ролі помічників, що зв’язують людину з банком і будівельником», — цитує слова міністра прес-служба відомства. 

«Ощадбанк сьогодні вивчає постанову Кабміну, компонує пакет документів, і 11-12 травня їх перелік уже буде готовий. Після 15 травня ця схема реально працюватиме», — сказав він.