Ольга ЯКОВЛЄВА
для «Урядового кур’єра»

ТРЕНІНГ. Навряд чи хтось із українців не знає, що  слово грецького походження «діалог» тлумачиться як розмова між двома або кількома особами і є противагою поняття «монолог». Утім, коли така розмова деінде зав’язується між журналістами та працівниками вітчизняних правоохоронних органів, зазвичай вона втрачає ознаки цивілізованого паритету.

Щоб виправити ситуацію, програма «Відкрита справа» спільно з Представництвом ОБСЄ в Україні започаткувала проект «Сприяння вдосконаленню практики взаємодії між правоохоронними органами України та працівниками ЗМІ».

З 14 листопада в межах проекту  розпочнуться тренінги. Організатори сформували змішані групи із журналістів та правоохоронців і безпосередньо навчатимуть учасників  практичним та юридичним аспектам взаємодії, зокрема і вміння слухати, чути та розуміти одне одного.

Такі заняття відбудуться в Києві (14-15 листопада), Донецьку  (21-22 листопада), Одесі (28-29 листопада), Хмельницькому (5-6 грудня) та Львові (12-13 грудня). Розробку та реалізацію тренінгової програми координує директор  громадського об’єднання «Інститут масової інформації» Вікторія Сюмар.

До участі запрошені працівники ЗМІ, які мають досвід роботи щодо висвітлення діяльності правоохоронних органів та захисту прав журналістів у стосунках з правоохоронцями.

Заявки на участь у тренінгах від журналістів приймаються за адресою: Andrii.Zarudnyi@osce.оrg або Andrii.Dziubenko@osce. org