МЕТА

Після виборів буде активізовано роботу з підписання Угоди про асоціацію і
зону вільної торгівлі з Євросоюзом
 

Європейська інтеграція залишається пріоритетом діяльності уряду. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі з Надзвичайним та Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні Крістофом Вайлем.

«Пріоритетом нашої політики була і залишається європейська інтеграція», — наголосив Микола Азаров. Він підкреслив, що після виборів буде активізовано роботу з підписання стратегічного документа між Україною та Європейським Союзом — Угоди про асоціацію, невід’ємною частиною якої є створення зони вільної торгівлі.

«Сподіваємося, що країни Європейського Союзу, їх дипломатичні представництва в Україні нададуть необхідне сприяння в підписанні цього глобального документа», — зауважив Прем’єр-міністр.

Микола Азаров акцентував на успішному двосторонньому торговельно-економічному співробітництві між Україною та Німеччиною, зазначивши, що німецький бізнес широко представлений в Україні:  «Цілий ряд німецьких компаній працює в Україні, і досить успішно».

Прем’єр-міністр підкреслив, що на сьогодні головне завдання уряду полягає в утриманні  економічної стабільності в країні, створенні належних умов для ведення бізнесу, соціального прогресу, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. 

Велику увагу влада приділяє й прозорості виборчого процесу. Так, до 12 жовтня 2012 року на всіх виборчих дільницях буде встановлено веб-камери. Микола Азаров наголосив, що уряд зацікавлений, аби вибори пройшли демократично, прозоро, відповідно до встановлених законодавством норм.

У зв’язку із цим відповідно до урядового рішення всі виборчі дільниці підлягають оснащенню камерами. «Уряд виділив значні кошти на встановлення камер на дільницях. Станом на 1 жовтня із 34 тис. виборчих дільниць на 10 тис. дільниць такі камери вставлено. Ми сподіваємося, що до 12 жовтня, щонайбільше — 15 жовтня, камери таки встановлять на всіх дільницях», — повідомив Прем’єр-міністр, зауваживши, що вони дають змогу в режимі он-лайн спостерігати за ходом виборчого процесу. Це нівелює можливість спекуляцій голосами виборців.

За словами глави уряду, он-лайн-записи виборів зможуть проглянути міжнародні спостерігачі, які матимуть максимальний доступ до матеріалів виборів. Відповідно, наша сторона сподівається на об’єктивність оцінок з боку самих спостерігачів. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»