ПОДАРУНКИ. Введений в експлуатацію дитсадок  № 40 «Дивосвіт» — перший збудований за останні 20 років. Він розрахований на 300 дітей. Разом із майбутніми його вихованцями червону стрічку урочисто перерізали перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко та Луцький міський голова Микола Романюк. Привернуло увагу, що сходи в приміщення обладнані двома пандусами. Сама ж будівля утеплена екологічно чистими матеріалами. Зроблено надвірне освітлення, а територія вимощена бруківкою; ваблять свіжою фарбою десять просторих ігрових павільйонів. Запрошені гості із захватом оглянули приміщення, що збудоване із застосуванням новітніх технологій та укомплектоване найсучаснішим обладнанням та меблями. Максимальна увага приділена безпеці і збереженню здоров’я дітей. Підлога — з підігрівом, вкрита  лінолеумом на природній основі. Шафки для одягу обладнані системою подачі теплого повітря, щоб одяг дітей завжди був сухим і теплим. Усім необхідним обладнанням забезпечено харчоблок та пральню. Є навіть два ліфти для подачі їжі на другий поверх. Облаштовано медичний кабінет, є  ізолятор, маніпуляційний кабінет, інгаляторій.

«Мрія кожної завідуючої!» — не втрималася від коментаря завідуюча дошкільним навчальним закладом №17 «Жайворонок» Людмила Сімон. «Цей садочок  унікальний!  Адже він є частиною цілого комплексу, до якого також входять школа, спортивний зал на тисячу глядацьких місць та басейн. Після будівництва їх і здачі в експлуатацію у спортивному залі буде можливість приймати змагання міжнародного рівня з волейболу, гандболу, вільної боротьби, адже потрібної арени для цього в Луцьку поки що немає, — розповів міський голова Микола Романюк. — Його вдалося збудувати завдяки підтримці глави держави і Кабінету Міністрів України, який виділив 28 мільйонів гривень».

Цей освітній комплекс, як стверджують фахівці, має стати одним із кращих у державі. За умови належного фінансування волиняни планують здати його в експлуатацію у 2014 році.