ІНФРАСТРУКТУРА. Прем’єр-міністр Микола Азаров заявив, що Україна повністю готова до проведення ЄВРО-2012, і чемпіонат буде проведений на високому рівні. А найбільшим успіхом підготовки до ЄВРО він визнав розбудову інфраструктури: автошляхів, залізниці та аеропортів. Про це очільник уряду розповів в інтерв’ю Польському радіо.

«Насамперед нам вдалося реалізувати великі інфраструктурні проекти, такі як реконструкція та побудова нових злітно-посадочних смуг у Львові, Донецьку, Харкові. Було реконструйовано термінали летовищ, вони оснащені сучасним устаткуванням в аеропортах «Бориспіль» і «Жуляни» в Києві, а також Донецька, Харкова та Львова. Ви уявіть, що протягом двох років Україна зробила стільки, наприклад, для модернізації своїх аеропортів, скільки не зробила за останні 20 років. ЄВРО-2012 закінчиться, ввійде до історії, а ці летовища залишаться», – зауважив М. Азаров.

Він також додав, що, крім аеропортів, в Україні відремонтовано та побудовано тисячі кілометрів автошляхів і пункти перетинання кордону.

УНН