МИСТЕЦТВО. Микола Азаров взяв участь у церемонії закриття виставки «Нормандія у живописі», що у столиці протягом місяця тривала в приміщенні Національного художнього музею України. Виставка стала дуже помітною подією в культурному житті держави. У Львові експозицію відвідали 30 тисяч людей, а в Києві — близько 50 тисяч. Тобто за кілька місяців в Україні цю колекцію побачило у вісім разів більше людей, аніж за рік у Франції.

Прем’єр запропонував французам постійно обмінюватися мистецькими виставками. Фото Oлега МAРКЕВИЧA

Прем’єр-міністр разом із Послом Франції в Україні Аленом Ремі оглянув колекцію та висловив вдячність організаторам виставки за можливість перегляду для всіх бажаючих найкращих творів французького художнього мистецтва. «Приємно, що Франція, країна з безмежною культурною спадщиною, зацікавлена в культурному обміні з Україною, — зазначив Микола Азаров. — Підтвердженням цьому є відкриття через два тижні в одному з найбільших музеїв світу, Луврі, виставки українського скульптора Іоанна Георгія Пінзеля».

Прем’єр-міністр запропонував зробити обмін виставками між провідними музеями України та Франції. Він переконаний, що українці залюбки ознайомляться з творами французьких митців, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. Україна також готова представляти полотна вітчизняних художників увазі французьких відвідувачів.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»