ДОМОВЛЕНОСТІ. Газпром знизив ціну на російський газ для польської компанії PGNIG SA. 

Про це повідомили в управлінні інформації Газпрому за результатами зустрічі у Варшаві заступника голови правління ВАТ «Газпром» Олександра Медведєва й голови правління PGNIG SA Гражини Піотровської-Оливи, передає УКРІНФОРМ.

«У ході зустрічі сторони досягли домовленості про коректування цінових умов контракту на поставку газу в Польщу. Олександр Медведєв і Гражина Піотровська-Олива підписали Додаткову угоду до контракту, що змінює його цінові умови на поставку газу в Польщу газопроводом «Ямал-Європа». Досягнута шляхом переговорів ціна сировини враховує поточні ринкові ціни газу й нафтопродуктів», – зазначається у повідомленні.

Досягнута угода дає змогу закрити розгляд в Арбітражному суді у Стокгольмі. «Ми знайшли взаємоприйнятний механізм коректування ціни російського газу, який гнучко відбиває певні зміни, що відбулися на газовому ринку Польщі й Європи», – сказав О.Медведєв.

У повідомленні Газпрому не розкриваються деталі наданих знижок. Раніше PGNiG звернулася до Стокгольмського арбітражного суду з метою добитися зниження цін на газ, що поставляється за довгостроковим контрактом з Газпромом. PGNiG направляла Газпрому офіційне прохання про зниження ціни на газ ще в квітні 2011 року. Компанія домагалася зниження ціни на газ як мінімум на 10% порівняно з поточною.