ЖАХ! Безпросвітний пияк з анекдоту рішуче заперечував, що йому ввижаються чортики. Мовляв, чого не було, того не було. Зате по сусіду, казав, невеличкі суб’єкти з ріжками та хвостом частенько повзають. Утім, було б весело, якби не було так сумно: у Маріуполі Донецької області 43-річний чоловік зарубав малолітню внучку, яка, тепер божиться він, видалася йому за нечисту силу.

Трагедія сталася в одному з приватних дворів в Іллічівському районі приморського міста. Батьки цього дня були на роботі, а однорічну доньку доглядала бабуся. Коли ж вона пішла до магазину, дитина на певний час залишилася під опікою двох чоловіків, які саме випивали. Спиртного малій не пропонували, але коли вона розплакалася, дід спробував нагодувати її консервованим салатом. Коли ж дівчинка закашлялася, чоловік взявся гепати її по спині. А потім взагалі немов з глузду з’їхав: відніс дитину в гараж і взявся рубати її лопатою та сокирою — експерти потім нарахували понад два десятки поранень. Затим кинув понівечене тіло у відро і пішов спати…

Тепер чоловік звинувачує «зеленого змія» та нечисту силу. Клянеться: коли брав дитину на руки, камінчики в сережках йому здалися вогниками в очах, а сама внучка в той момент була копією бісеняти. Іллічівський районний суд спершу виніс вирок, відповідно до якого дітовбивця «загримів» за грати на 13 років. Утім, підсудний не погодився з цим вердиктом, оскільки вважав, що це дуже суворе покарання. Іншої думки були співробітники прокуратури, які наполягали на збільшенні терміну ув’язнення. Апеляційний суд поставив крапку в цій історії: чоловік засуджений до 15 років позбавлення волі. Причому працівників прокуратури дещо ошелешило те, що вбивцю, який не хоче визнавати себе винним, активно захищала мати загиблої дівчинки. Зі слізьми на очах вона благала суд так суворо не карати свого родича. Може, чолов’яга, який допився до чортиків, у той момент їй видавався принаймні ангелом?