ЗУСТРІЧ. Українські олімпійці сьогодні повернулися додому. З Лондона до київського аеропорту «Бориспіль» прилетіли, зокрема, золоті призери Олімпіади Олексій Торохтій, Олександр Усик і Василь Ломаченко, передає УНН з посиланням на «5 канал».

Зустрічали спортсменів близько ста людей. Серед них і представники влади: віце-прем'єр Сергій Тігіпко та міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка.

«Ці ігри були дуже складними для всіх нас, але ми дуже задоволені, що 20 медалей наші герої привезли та прославили нашу державу», – сказав С.Бубка.

У свою чергу Олімпійський чемпіон з важкої атлетики Олексій Торохтій наголосив : «Я хочу подякувати тій землі, на якій я народився, і тому народу, за який я виступаю та який мене підтримує. І тому прапору, і тій країні. Знаєте, якщо кожен буде трошки більше патріотом і пишатиметься своєю країною, я думаю, усе буде добре».

Нагадаємо, XXX літні Олімпійські Ігри проходили в Лондоні (Велика Британія) з 27 липня по 12 серпня. Українська збірна посіла серед 204-х країн-учасниць у командному заліку 14-те місце, завоювавши 20 нагород, зокрема 6 золотих, 5 срібних і 9 бронзових медалей.