УСКЛАДНЕННЯ. Днями в  Італії арештували підозрюваного в організації договірних матчів, який прибув із Сингапуру й добровільно здався. Голова Інтерполу Рональд Ноубл заявив, що той пов’язаний зі злочинним синдикатом, який займається довколафутбольними аферами. Слідчі міжнародної поліції неодноразово критикували владу азійської країни за те, що залучені до такої діяльності люди не піддаються там переслідуванням і залишаються на свободі.

Щодо «першої ластівки», то Інтерпол вважає, що чоловік на ім’я Адмір Сулік має зв’язки з організацією сингапурського бізнесмена Тан Сіт Енга, відомого також як Дан Тан, очільника  угруповання, яке займається нечесними матчами. Італійська поліція розшукує його через скандал, внаслідок якого семеро провідних італійських футболістів були дискваліфіковані.

Нещодавно у столиці Малайзії, місті Куала-Лумпур, відбулася  тематична конференція, організована Інтерполом та ФІФА. На ній проблемі договірних матчів у сучасному футболі приділили  левову частку уваги.

Зокрема керівник Азійської футбольної конфедерації Чжан Цзілун зазначив: проблема стала «пандемією», з якою жодна організація не може боротися самотужки. А начальник служби безпеки Міжнародної федерації футболу Ральф Мучке наголосив: боротьба з корупцією має вестися на політичному рівні.

І хоч, на думку експертів, центром договірних матчів стала Азія, проте ця хвороба,схоже, вразила вже всі континенти.