ПРИМХИ ОСЕНІ

Президент переніс робочу поїздку до області та доручив вжити вичерпних заходів
для подолання наслідків стихії
 

Протягом кількох годин 8 жовтня у Кіровограді  тривала сильна злива з градом. Сума опадів майже втричі перевищила місячну норму. Внаслідок негоди сталося часткове підтоплення проїжджих частин вулиць у центральній частині міста біля річки Інгул.

У повідомленні територіального управління МНС у Кіровоградській області зазначається, що для ліквідації надзвичайної ситуації залучено 11 одиниць техніки та 60 чоловік особового складу, з води витягнуто 23 автомобілі та 1 автобус, надано допомогу з відкачування води з території присадибних ділянок та житлових будинків. Крім того, в готовність приведено сили та засоби Кіровоградського гарнізону та створено резерв у складі 20 одиниць техніки, 203 чоловіки особового складу, 4 човни, 7 електростанцій, 5 мотопомп.

У зв’язку з несприятливими погодними умовами Президент Віктор Янукович переніс свою робочу поїздку до Кіровоградської області, яку було заплановано на 9 жовтня. Відповідне звернення до глави держави надійшло від голови Кірово?градської обласної державної адміністрації Сергія Ларіна.

За його інформацією, шторм, що пройшов областю, створив проблеми з функціонуванням місцевої інфраструктури. Наслідки стихії зокрема унеможливлюють проведення всіх заходів, запланованих під час робочої поїздки глави держави.

Злива перетворила вулиці обласного центру на річку. Фото з сайту vk.com

У зв’язку з виникненням штормових погодних умов у різних регіонах країни Віктор Янукович доручив керівникам місцевих органів влади всіх рівнів вжити вичерпних заходів із відповідної підготовки та подолання наслідків стихії. Глава держави вимагає від місцевої влади забезпечити стабільну роботу транспортної інфраструктури, інженерних споруд, ліній зв’язку, систем енерго-, газо- та водопостачання, а також інших систем житлово-комунального господарства. Головним завданням Президент визначив безпеку громадян. Доручено забезпечити стабільну роботу передусім медичних установ, об’єктів соціальної інфраструктури, закладів освіти, повідомляє прес-служба глави держави.

Слід нагадати, що за прогнозами Українського гідрометеорологічного центру МНС, до 20 жовтня в Україні утримуватиметься прохолодна та дощова погода. Як повідомив директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда, у період з 10 по 13 жовтня вночі температура повітря становитиме +2...+7 градусів. При цьому спостерігатимуться заморозки до -1...-5  градусів. А протягом 14-15 жовтня слід очікувати на дощі. Найбільше опадів буде в західних, центральних і північних регіонах, значно менше — на сході й півдні країни. 

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»