УРЯДОВІ РІШЕННЯ.У програмі «Доступне житло» в поточному році зможуть взяти участь понад 30 тисяч сімей.

Про це у четвер, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів України, заявив Прем'єр-міністр України Микола Азаров.

«Поточного року в програмі доступне житло можуть взяти участь понад 30 тисяч сімей. Це ще мало з огляду на те, що поліпшення житлових умов потребують понад 1 мільйон сімей. Але після довгих років, коли черга взагалі не рухалась, це помітний крок до нової якості життя в країні», - сказав М. Азаров.

Він додав, що з часом уряд має намір вийти на щорічне кредитування 100-200 тисяч сімей щорічно і, таким чином, за 5-10 років вирішити житлову проблему.

Прем'єр нагадав, що в середині травня була укладена перша угода за програмою здешевлення вартості іпотечних кредитів та забезпечення громадян доступним житлом. Він зазначив, що до Мінрегіону вже надійшли подання з 13 регіонів України, і міжвідомча комісія вже затвердила перші 1 127 квартир, які громадяни зможуть придбати на умовах здешевленої іпотеки. За словами Глави уряду, цей перелік вже надіслано до банків, які відповідно до критеріїв НБУ братимуть участь у програмі здешевлення іпотеки.

«Хочу відзначити активність забудовників Сумщини: жителі обласного центру можуть обирати собі житло із 208 одно- та двокімнатних квартир від семи забудовників», - підсумував М. Азаров.

УКРІНФОРМ