КООРДИНАЦІЯ. Завдання з реалізації програми «Доступне житло» потребують скоординованої співпраці органів державної влади. Тому Кабінет Міністрів ухвалив рішення створити Координаційну раду з питань виконання програм будівництва доступного житла в регіонах. Очолить Координаційну раду віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул, який виступив ініціатором створення цього нового консультативно-дорадчого органу уряду.

«Завдання з пришвидшення реалізації програми «Доступне житло», збільшення обсягів соціального будівництва, які поставив перед нами Президент Віктор Янукович, потребують чіткої координації та постійної співпраці різних органів державної влади, — наголосив Олександр Вілкул. — І ми повинні створити принципово нові можливості для наших громадян отримати якісне житло за прозорими, зрозумілими та простими механізмами».

За інформацією прес-служби віце-прем’єр-міністра, до складу Координаційної ради з питань виконання програм будівництва доступного житла в регіонах входитимуть міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник, міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов, міністр фінансів Юрій Колобов, голова Держпідприємництва Михайло Бродський, голова Укрєвроінфрапроекту Володимир Ковалевський, голова Держінвестпроекту Владислав Каськів, голова Національного банку Ігор Соркін, керівник Координаційного центру з упровадження економічних реформ при Президентові України Олександр Данілюк, голова правління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Леонід Рисухін та голова правління Державної іпотечної установи Валентин Рибачук.

Основними завданнями Координаційної ради є сприяння забезпеченню взаємодії органів виконавчої влади з питань виконання програм будівництва доступного житла в регіонах; визначення шляхів, механізмів та способів вирішення проблемних питань, що виникають під час виконання програм будівництва доступного житла на місцях; підготовка пропозицій з підвищення ефективності виконання програм будівництва доступного житла та удосконалення нормативно-правової бази у відповідній сфері.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»