ДОПОМОГА. В Україні продовжує діяти програма виплати дотацій на утримання та збереження молодняку великої рогатої худоби. Вже нараховано 244,7 млн грн дотацій понад 287 тис. селян за утримання і збереження ними понад 436 тис. голів молодняку. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

«Останнім часом ми фіксуємо стабільне поліпшення показників у галузі тваринництва. Саме програма з виплати бюджетних дотацій за утримання та збереження молодняку великої рогатої худоби стала реальним дієвим механізмом», — сказав він.

Окремо міністр поінформував, що на 16 листопада 2012 р. в регіони спрямовано 183,6 млн грн, а найближчим часом на рахунки селян буде перераховано ще 61 млн грн. Він нагадав, що дотації за збереження та утримання молодняку ВРХ — це не просто разова виплата, а тривала система допомоги кожному господарю, який подав заявку та ідентифікував молодняк.

«Тваринництво нарешті розпочало розвиватися, адже господарі вперше отримали вигідні умови для утримання та збільшення ВРХ у своїх господарствах. Також селяни зацікавлені в ідентифікації худоби, адже це є однією з умов отримання дотації», — передає слова Миколи Присяжнюка прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.

За словами урядовця, станом на 16 листопада цього року ідентифіковано 590,3 тис. голів молодняку великої рогатої худоби віком до п’ятнадцяти місяців, що утримують у господарствах селяни.