ПРИКОРДОННЯ

Під Ужгородом знову знайшли нелегальний тунель

У селі Малі Селменці, що за півтора десятка кілометрів від Ужгорода, 16 серпня 2012 року оперативно-розшуковими заходами співробітників СБУ виявлено загадковий тунель. Оскільки місяць тому, 18 липня, схожий на цей об’єкт уже знайшла на словацькому боці поліція цієї країни і його, як з’ясувалося, використовували для переміщення контрабандних товарів, знахідка викликала закономірні підозри.

Добре замаскований вхід до тунелю, розміщений на чотириметровій глибині, знайшли з українського боку. Він розташований у підвалі магазину «Європа», що торгує одягом і галантерейними товарами, який збудували з космічною швидкістю (за два місяці) приблизно рік тому. До з’ясування всіх обставин магазин перебуває на замку. Машиною МНС, яку у вівторок бачили на подвір’ї, ймовірно, з-під землі відкачували воду.

Тунель перебуває в аварійному стані. Ця обставина, втім, не вплинула на активність словацьких правоохоронців, які шукають протилежний кінець підземної нитки на своєму боці. Минулої суботи у словацьких Великих Селменцях для цього задіяли навіть екскаватор.

Варто додати, що до 1946-го Малі і Великі Селменці були одним населеним пунктом, який того самого року розділили «по-живому» відповідно до угоди між колишніми Союзом РСР і Чехословаччиною. Від 2005 року в цих селах діють пункти перетину кордону, відкриті Україною та Словаччиною.