БЮДЖЕТ. Кабінет Міністрів України доопрацює проект Державного бюджету наступного року впродовж двох тижнів. Про це під час брифінгу повідомив віце-прем’єр-міністр — міністр соціальної політики Сергій Тігіпко: «Треба буде буквально два тижні, щоб це зробити і внести зміни до бюджету».

За його словами, уряд планує підвищити показники дохідної частини держбюджету-2013 у разі ухвалення певних законопроектів: «Ми внесли кілька законів, які підвищують дохідну частину бюджету приблизно на 7 млрд грн, зокрема це закон про оподаткування багатства. Ми підвищуємо всі ввізні мита на імпорт, який заходить в Україну, до такого рівня, який нам дозволяє СОТ».

Сергій Тігіпко зазначив, що у Верховній Раді пропонують спочатку розглянути ці ініціативи, і, у разі їх ухвалення, внести відповідні зміни до дохідної частини проекту державного бюджету, повідомляє УНІАН. «Верховна Рада нам сказала: розгляньмо ці закони. Потім з урахуванням того, що буде прийнято, вноситимемо зміни до документа», — сказав урядовець.