СПІВПРАЦЯ. Упродовж цього тижня в ефірі Київської державної регіональної телерадіокомпанії гостювало Хейлунцзянське телебачення. Глядачі мали змогу побачити фільми про досягнення, культуру, традиції, науку Китаю. Відповідний протокол про співробітництво підписали керівники обох установ. Подібний міжнародний проект впроваджується на регіональному телебаченні України вперше.

«Підписаний документ передбачає довгострокове співробітництво з китайською телекомпанією, — розповів генеральний директор КДРТРК  Олександр Савенко. — Ми плануємо обмінюватися телепрограмами, налагодити спільне виробництво передач». Після декади на КДРТРК китайська документалістика вийде в ефірі «Всесвітньої служби «УТР». Таким чином, продукцію Хейлунцзянського телебачення побачать не лише українські глядачі, а й за кордоном.

Як зазначив заступник директора Хейлунцзянського телебачення Лі Нін, проведення тижня має неоціненне значення для культурного обміну і встановлення зв’язків між двома країнами в сфері телевізійної індустрії. «Тиждень Хейлунцзянського телебачення, організований у Києві, дасть змогу українським глядачам ближче ознайомитися з Китаєм, зокрема з провінцією, яку ми представляємо», — сказав Лі Нін.

За його словами, представники телебачення з  Харбіна проводитимуть з українськими телеканалами переговори та обмінюватимуться думками щодо можливості подальшої трансляції програм Хейлунцзянського телебачення і розширення рамок співпраці.

ДОВІДКА «УК»

Хейлунцзянське телебачення з міста Харбін засноване в 1958 році. Його аудиторія поширюється не лише на провінцію із 38 мільйонами населення, а й на весь Китай та частково Росію.