ЗАКОНОДАВСТВО. Верховна Рада України ухвалила закон про державну фінансову підтримку експортної діяльності, створення умов для забезпечення реалізації державної політики щодо страхування та кредитування експорту.

Про це повідомляє офіційний сайт Верховної Ради.

«Закон визначає засади державної фінансової підтримки експортної діяльності та спрямований на створення сприятливих умов для розширення експортного потенціалу вітчизняних суб'єктів господарювання, забезпечення захисту українських експортерів від ризику неплатежів та фінансових втрат, підвищення конкурентоспроможності товарів (робіт, послуг) українського походження на світових ринках», - йдеться в повідомленні парламентської прес-служби.

Документом визначено, що метою державної фінансової підтримки експортної діяльності є впровадження сучасних фінансово-кредитних технологій у зовнішній торгівлі, зростання експорту високотехнологічної продукції, підвищення конкурентоспроможності України на світових ринках, зокрема, шляхом надання підтримки українським експортерам під час їх участі у міжнародних тендерах тощо.

Згідно з законом, державна фінансова підтримка експортної діяльності здійснюється шляхом страхування експортних кредитів, інвестицій, фінансових ризиків та зовнішньоекономічних договорів, надання українським експортерам гарантій виконання іноземними покупцями зобов'язань за зовнішньоекономічними договорами та гарантій банкам-кредиторам за наданими експортними кредитами.

Для реалізації державної фінансової підтримки експортної діяльності державою в особі Кабінету Міністрів утворюється державна фінансова установа у формі публічного акціонерного товариства.

УКРІНФОРМ