НОВАЦІЇ

Такий подарунок залізничники зроблять до зимових канікул

Про це повідомив віце-прем’єр-міністр — міністр інфраструктури Борис Колесніков під час відкриття технічної пасажирської станції «Дарниця» у столиці. Скористатися цією можливістю дітлахи до 16 років зможуть у супроводі дорослих (із відповідним квитком), старшокласники — без супроводу, повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

Урядовець запросив туристичні компанії долучитися до організації відповідних дитячих турів: зі своїми пропозиціями турфірми можуть звертатися безпосередньо до Укрзалізниці.

Залізничники також готові запровадити і систему безконтактних квитків — вона запрацює наприкінці грудня цього року. «Після 20 грудня пасажири зможуть купити квиток через Інтернет, сфотографувати його на свій смартфон, а стюард зчитає QR-код квитка», — сказав Борис Колесніков. Тобто роздруковувати проїзний документ буде необов’язково.

А щодо новозбудованої технічної пасажирської станції «Дарниця» міністр зазначив: «Цей чудовий центр дасть змогу значно скоротити час обслуговування та ремонту поїздів. Нині ми переходимо до сучасної діагностики».

Технічна пасажирська станція «Дарниця» включає вагономийний комплекс, ремонтно-екіпірувальний цех та інші об’єкти, за допомогою яких удосконалюється технологія обслуговування поїздів: прискорюється виконання всіх процесів, пов’язаних із прибиранням, діагностуванням, екіпіруванням та ремонтом поїздів, підвищується якість робіт та удосконалюються умови праці. Так, перевірка всіх систем електропоїзда, його екіпіровка здійснюватиметься на одній колії, в одному місці. До того ж уперше створено можливість оглядати одночасно на трьох рівнях підвагонне, внутрішнє та дахове обладнання електропоїзда, тож значно менше витрачається часу на підготовку рухомого складу до виходу на маршрут.

 «Технічна пасажирська станція «Дарниця» — це сучасний центр центрально-північного вузла. Буде центр на заході і сході. І після відкриття одесько-сімферопольського напрямку — південний центр. Тобто ці чотири центри замінять кілька сотень депо», —  повідомив Борис Колесніков, додавши, що це значно зекономить витрати на обслуговування поїздів.

Будівництво центрів за новим зразком, за словами віце-прем’єр-міністра, —тривалий процес, він займе не один рік. 

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»