ДОСЛІДЖЕННЯ. Регулярна перевірка електронної пошти протягом дня може являти собою загрозу для серця, оскільки, таким чином, людина забезпечує собі стабільно високий рівень стресового стану і напруженості - до такого несподіваного висновку прийшли американські вчені, повідомляють іноземні ЗМІ.

Група дослідників з університету штату Каліфорнія проводила аналіз стану здоров'я кількох десятків рядових службовців. Вони виконували всі свої звичні щоденні обов'язки, в той час як на їхніх тілах були розміщені спеціальні датчики, що зчитують частоту серцевого ритму.

В рамках даної роботи також була сформована спеціальна група співробітників з різних компаній і відділів, які перебували в різних кінцях штату Каліфорнія, яким на 5 днів їх безпосередні начальники дали дозвіл не перевіряти свою пошту. Всі ділові контакти вони здійснювали за допомогою телефонів і факсів. В результаті в цій групі показники частоти серцевих скорочень були значно кращими, ніж у загальній групі. За різними оцінками ризик розвитку різних захворювань серцево-судинної системи, у людей, не прив'язаних до електронних поштових скриньок міг бути на 60% - 80% нижче, ніж у службовців, яким за службовим обов'язком необхідно користуватися таким засобом зв'язку.

Згідно з оцінками експертів в області інтернет-комунікацій сьогодні у всьому світі щодня люди обмінюються понад 200 млрд. листів, що перетворює електронну пошту на найважливіший канал ділового спілкування. Разом з тим, медики вже давно говорять про те, що подібний засіб зв'язку може являти собою загрозу для фізичного і морального здоров'я людини.

УНН