КРЕДИТ. ДП «НАЕК «Енергоатом» позичило майже 80 млн доларів у одного із українських банків. Про це повідомляє вісник державних закупівель, передає УНН.

Зокрема, у результатах закупівель вказується, що НАК «Еннргоатом» отримало від ПАТ «Державний експортно-імпортний банк України» (АТ «Укрексімбанк») послуги з надання кредиту інші (надання кредиту у розмірі 80,0 млн. доларів США).

Вартість послуги для «Енергоатома» коштуватиме 10,4 млн дол.

Кредит взято на 1 рік.

 ДОВІДКОВО

Державний експортно-імпортний банк України створений 3 січня 1992 року згідно з Указом Президента України № 29 та 23 січня того ж року банк отримав свою першу ліцензію від Національного банку України.

5 травня 2009 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 15 квітня 2009 року № 375, згідно з якою Укрексімбанку змінено його повну назву з відкритого акціонерного товариства на публічне акціонерне товариство шляхом внесення відповідних змін до Статуту банку.

Сьогодні АТ «Укрексімбанк» — це публічне акціонерне товариство, 100% акцій якого належать державі в особі Кабінету Міністрів.

Структура АТ «Укрексімбанк» складається з Головного банку, 29 філій та 96 відділень (станом на 01.07.2012) і охоплює практично всю територію України. За кордоном працює 2 представництва Банку — у Лондоні та Нью-Йорку. Від дня заснування Банк незмінно входить до групи найбільших системних банків України, має найрозгалуженішу в Україні мережу банків-кореспондентів (понад 850 банківських установ у різних країнах світу).