МІЛЬЯРД НА ВІТЕР? Один мільярд доларів готівкою за фотографії. Саме стільки заплатить Facebook за мобільний додаток Instagram. Сервіс із розміщення фотографій – не лише найдорожче придбання соціальної мережі за місяць до первинного розміщення акцій на біржі. Вперше Facebook планує зберегти проект у його нинішньому вигляді, а не інтегрувати, як його попередників.

Стартап вартістю у один мільярд доларів дозволяє користувачам робити фотографії, обробляти їх і поширювати у соціальних мережах.

2011 року таких світлин було 400 мільйонів – це 60 фотографії щосекунди. Сервіс вподобали понад 30 мільйонів власників продукції Apple. Від минулого тижня, їхні лави поповнюються користувачами платформи Android. При цьому, Instagram – це 13 працівників і жодних прибутків.

Facebook нібито вже намагався купити популярний додаток на початку 2011 року, коли він налічував понад сім мільйонів користувачів. Експерти вважають, що соціальна мережа по-перше ліквідувала свого потенційного конкурента, а по-друге – обійшла реальних суперників у полюванні на ласий проект. 

Copyright © 2012 euronews