СОЦМЕРЕЖА ПОДЕШЕВІЛА. Facebook тримає удар. Минулого четверга акції компанії втратили близько семи відсотків. Таким чином цінні папери Facebook подешевшали майже вдвічі з моменту розміщення на біржі у травні цього року. Справдилися негативні прогнози експертів, а вони казали таке: як тільки співробітники компанії та інвестори зможуть здихатися акцій, цінні папери одразу втратять в ціні. В четвер закінчився тримісячний термін обмеження на продаж акцій популярної соціальної мережі. Та не всі експерти такі вже негативні щодо Facebook. Деякі вважають, що у компанії великий потенціал, адже її імя на слуху в мільйонів потенційних інвесторів.

«Facebook може в будь-який момент досягнути мільярда потенційних клієнтів у всьому світі, – вважає професор Бостонського університету Джеймс Пост. – Навіть якщо вони переконають лише невеликий відсоток цих людей – це будуть десятки мільйонів інвесторів, готових заплатити, щоб довіритися Facebook».

Facebook, вартість якого оцінюють у 51 мільярд 200 мільйонів доларів, втратив майже 40 мільярдів вартості на ринку з моменту розміщення акцій. Це найгірший з усіх зареєстрованих великих IPO на пам’яті Bloomberg. У той час як перед розміщенням дітищу Марка Цукерберга пророкували найуспішніше розміщення в історії Nasdaq.

Copyright © 2012 euronews