ОБМІН ОБРУЧКАМИ

У Чернівцях дев’ять пар молодят та три золоті одночасно відсвяткували весілля

Його відгуляли одразу дев’ять закоханих пар із Чернівців та районів області у приміщенні молодіжного клубу. А Ігор Тимку та Олександра Шкапій (на знімку) з Глибоцького району там-таки навіть офіційно уклали шлюб. Усе як належить: ставали на весільний рушничок, обмінювались обручками та засвідчували своє рішення підписом у присутності працівників Палацу урочистих подій.

 

За мить ці молодята стануть щасливою подружньою парою. Фото надане прес-службою Чернівецької міськради

 

Подарував молодим малозабезпеченим парам можливість отримати допомогу у проведенні й реєстрації шлюбу благодійний проект «Закохана Буковина», що діє за підтримки Чернівецької облдержадміністрації та Чернівецької міської ради. Урочистий захід відбувається у Чернівцях уже вчетверте. На нього, до речі, запрошують не тільки молодят. Цього разу на святі були три пари чернівчан, які відзначили золотий ювілей подружнього життя: Людмила і Михайло Брукліч, Кирило і Палагія Парфирови, Михайло та Стефанія Ферескул.

Усім парам-учасницям благодійники і спонсори проекту підготували подарунки. Нареченим — вишукані весільні сукні з ексклюзивною фатою, стильні прикраси, які підкреслювали їхню молодість і вроду. Їхнім обранцям (на правах глави сім’ї) — телевізори, фото- і відеотехніку і навіть романтичні вікенди на турбазах області. А всім разом — солодощі й великий весільний торт.

Були й особливі дарунки. Дві пари молодят отримали від директора Палацу урочистих подій Ліни Федоряк сертифікат на право безкоштовного обряду одруження. А згідно з рішенням наглядової ради, начальник відділу у справах сім’ї та молоді Чернівецької міської ради Наталія Коцур вручила сертифікат на весільну подорож до Парижа Іллі Торга та Олександрі Кіцан із села Стара Жадова Сторожинецького району.

«Закохана Буковина» передбачає надання допомоги в організації весілля випускникам інтернатів, сиротам, малозабезпеченим молодим, які вирішили одружитися. Цього року проект набув нового формату. Учасників обрали з усіх районних центрів Буковини.

— За роки існування нашого проекту було організовано понад 90 весільних церемоній, — зазначає його керівник Марта Левченко. — До наших благодійних заходів долучилися понад 80 фірм та підприємств. Наша основна мета — популяризувати реєстрацію шлюбу та створення сім’ї серед молоді. А ще — допомогти тим, хто не має змоги влаштувати собі весілля з усіма його веселими і яскравими атрибутами.

У програмі свята — шоу-програма, розіграш подарунків, покази весільної моди, смачне пригощання.