ПРИВАТИЗАЦІЯ. Фонд державного майна (ФДМ) пропонує продати всі акції АК «Харківобленерго», а також енергопостачальних компаній «Запоріжжяобленерго» і «Волиньобленерго» без збереження за державою блокуючих пакетів. Про це на Українському інвестиційному саміті, який проходить у Лондоні 18-20 квітня, заявив голова ФДМ Олександр Рябченко, повідомив «Укррудпром».

«Фонд хотів би три останні обленерго продати відразу з 25%-м пакетом, тобто у власності держави після конкурсу не залишиться акцій», - повідомив він. За словами О. Рябченка, відповідну ініціативу підтримує Міністерство енергетики та вугільної промисловості, однак необхідно, щоб її погодив уряд.

Голова фонду також повідомив, що ФДМ має намір ініціювати продаж залишених за державою 25%-х пакетів акцій в інших обленерго.

ДОВІДКОВО

65% акцій «Харківобленерго» належать державі. Раніше повідомлялося, що контрольний пакет акцій компанії може бути проданий у 2012 р., за державою планувалося залишити блокуючий пакет акцій.

«Харківобленерго» є членом оптового енергоринку України і працює на основі ліцензії Нацкомісії регулювання електроенергетики на підприємницьку діяльність. На балансі «Харківобленерго» - 41 тис. км електромереж, 6,6 тис.км кабельних мереж, а також 170 силових трансформаторів 110-154 кВ, 332 силових трансформатори 35 кВ та 12 тис. 846 силових трансформаторів 6-10 кВ. Електрообладнання компанії в середньому має 58% зношеності. АК «Харківобленерго» за 2011 р. отримало 25 млн.грн. чистого прибутку, за 2010 р. - 16 млн.грн.

«STATUS QUO»