РОЗРАХУНОК. Французькі бізнесмени, які працюють в Україні, за перший квартал 2012 року отримали більший обсяг відшкодування ПДВ, аніж за весь минулий рік. Відтак, цього року підприємства з французькими інвестиціями отримали 84,7 млн грн, заявивши при цьому до відшкодування тільки 21,8 млн (за підсумками 2011 р. сумарно французьким компаніям відшкодовано ПДВ на суму 73,4 млн грн).

Цю інформацію озвучив голова Державної податкової служби Олександр Клименко під час зустрічі з Надзвичайним та Повноважним Послом Франції в Україні Аланом Ремі та представниками провідних французьких компаній.

«Підтвердження та відшкодування заявленої суми є взаємною відповідальністю двох сторін: бізнесу і податкової служби. Тобто говорити про системність проблем у відносинах та відсутність зустрічного руху некоректно. Аби вчасно та без перешкод отримувати відшкодування, компанії повинні виконувати свої обов’язки перед бюджетом України», — підкреслив він.

Голова ДПС також закликав французьких інвесторів до спільної відповідальності у сфері прозорості фінансових операцій. Зокрема, він запропонував їм свідомо відмовитися від співробітництва з фіктивними компаніями заради мінімізації податкових зобов’язань, повідомляє прес-служба Державної податкової служби.