АВТОМОБІЛІ ГІБРИДИ.Париж оголосив запровадження заходів, які сприятимуть виробництву так званих «зелених» автомобілів. В обмін на фінансову підтримку уряд вимагає від автовиробників не закривати заводи і уникати скорочень штату.

Екологічний бонус за придбання електричних автомобілів зросте від 5 до 7 тисяч євро. Бонус на купівлю автомобіля-гібрида подвоїться й становитиме 4 тисячі євро. А націнку за придбання авто, які найбільше забруднюють довкілля, подвоять наступного року.

«Наш план передбачає нову стратегію для всієї автомобільної галузі. Ми створимо нове бачення французького автомобіля за підтримки уряду, місцевих органів влади, автомобільних компаній і всіх французів», – заявив Арно Монтебур, міністр промисловості Франції.

Генеральному директорові концерну Peugeot- Citroen план сподобався. А от фахівець авторинку скептично ставиться до ініціативи уряду:

«Це не вирішить проблем французьких заводів: ні того, що мають закрити під Парижем, ні інших. Бо ми намагаємося дбати про майбутнє, але не наважуємося протистояти проблемі складної ринкової кон’юнктури».

Інші аналітики кажуть, що план уряду нереалістичний, бо «зелені» автомобілі коштують набагато дорожче і призначені лише для вузького кола покупців.

Copyright © 2012 euronews