ФУТБОЛ. Футболісти харківського «Металіста» зіграли внічию на виїзді перший матч завершального 30-го туру чемпіонату України сезону 2011-2012 років з полтавською «Ворсклою» – 2:2, передає УКРІНФОРМ.

Так, у «Металіста» м'ячі забили: Марко Девич (23-я хвилина), Сергій Пшеничних (25). Ще один м'яч у харків'ян у свої ворота забив Віталій Бордіян (69). У господарів поля точним ударом на 8-ій хвилині виділився Олексій Курилов.

У другому таймі у «Металіста» червону картку спочатку отримав Віталій Бордіян (86-а хвилина), а потім на 89-ій хвилині арбітр матчу Дмитро Кутаков показав другу жовту картку Едмару.

За підсумками чемпіонату «Металіст» посів третє місце. Доля «золота» вирішуватиметься на «Донбас Арені» у Донецьку, де «Шахтар» зіграє з аутсайдером «Олександрією». Перемога забезпечить «гірникам» захист титулу, і залишить київське «Динамо», що відстає у таблиці на 2 очки, зі «сріблом».

Нагадаємо, єдиний матч завершального ігрового дня, де результат має значення для обох сторін, відбудеться у Дніпропетровську між «Дніпром» і львівськими «Карпатами». Лише перемога гарантує гостям на 100 відсотків місце у Прем'єр-лізі і на наступний сезон. Втрата очок «Дніпром» є прямим ризиком для втрати 4-го місця.

Турнірне становище: «Шахтар» – 76 очок, «Динамо» – 74, «Металіст» – 59, «Дніпро» – 49, «Арсенал» – 48, «Таврія» – 44, «Металург» – 42, «Ворскла» – 37, «Чорноморець» – 34, «Кривбас» – 33, «Іллічевець» – 29, «Волинь» – 26, «Зоря» – 25, «Карпати» – 23, «Оболонь» – 21, «Олександрія» – 20.