ЗНАЙ НАШИХ! Відомий музикант із Жашкова на Черкащині Іван Сухий узяв участь у Міжнародному конкурсі-фестивалі, присвяченому легендарному сибірському баяністові Іванові Маланіну в Новосибірську. Повернувся з перемогою — у номінації «Солісти-гармоністи» виборов Гран-прі. За багаторічну просвітницьку діяльність, благодійні концерти, а також як майстер-умілець, віртуоз нагороджений Золотим знаком «Народний музикант землі Руської». 

Серед тисячі учасників це звання присвоєне тільки сімом гармоністам. Його гармонь просто зачарувала, кажуть російські цінителі, які розуміються на грі на цьому інструменті. 

Новосибірськ — третє місто в Росії після Москви та Санкт-Петербурга, де кожен третій житель має українське коріння. Тож окрім конкурсної програми, Іван Іванович взяв участь у 15 благодійних  концертах і творчих зустрічах, зокрема й у Генеральному консульстві  України в Новосибірську. Скрізь його зустрічали гарячими оплесками.

У листі, який надіслав оргкомітет Маланінського конкурсу Президентові України Вікторові Януковичу, йдеться про великий особистий внесок заслуженого працівника культури, викладача музичної школи міста Жашкова Черкаської області, керівника дитячого зразкового ансамблю гармоністів, завідувача музею української гармоніки Івана Сухого у зміцнення братніх зв’язків двох слов’янських народів.