ЗАКАРБОВАНА ІСТОРІЯ

У Запоріжжі відкрито музей авіації та високих технологій

В парку ім. Клімова відкрили музей авіації та високих технологій. Ініціатор та ідейний натхненник його створення — керівник АТ «Мотор Січ» і меценат  В’ячеслав Богуслаєв.

— У музеї демонструють авіадвигуни, які виробляли на підприємстві з 1916 року. Тут можна побачити поршневі зіркоподібні авіамотори, які виготовляли напередодні Великої Вітчизняної війни, і сучасні двигуни для літаків і гвинтокрилів різного призначення. В музеї — два зали високих технологій, де представлено обладнання високошвидкісного фрезування й інше устаткування механічної обробки деталей і несення різних покриттів.

Експозиція авіадвигунів не залишить відвідувачів байдужими. Фото автора

Один із найцікавіших експонатів, який привертає увагу всіх відвідувачів музею,  —  транспортно-бойовий гелікоптер Мі-24, який встановлено  на приколі біля входу.

Крім експонатів авіаційної тематики, в музеї демонструють товари народного споживання: бензопили, мотолоки, молочні сепаратори, вітрові електростанції та іншу продукцію народного споживання.

Гелікоптер Мі-24 — один з найцікавіших експонатів. Фото автора

Особливе місце в експозиції займає зал духовності й патріотизму, де демонструють участь підприємства у відновленні православних святинь.