АКЦІЯ. Сьогодні о 7 годині ранку представники Незалежної шахтарської профспілки зайняли кабінет директора шахти «Червоний партизан», розташованої в Свердловську Луганської області, передає УНІАН з посиланням на LB.ua.

Як заявив голова профспілки Костянтин Ільченко на своїй сторінці в Facebook, це було зроблено, щоб вручити вимоги шахтарів власнику шахти Ринату Ахметову і губернатору Луганської області Володимиру Пристюку.

 «Члени Незалежної шахтарської профспілки, розуміючи, що їх вимоги не будуть виконані, зайняли кабінет директора шахти «Червоний партизан». Свої вимоги ми вручимо тільки власнику Ринату Ахметову і губернатору Володимиру Пристюку. Ми будемо стояти до кінця, наші вимоги справедливі, просимо всіх чесних громадян нас підтримати », – заявив Ільченко.

Гірники вимагають скасувати наказ гендиректора ТОВ ДПЕК «Свердловантрацит», який, за їхніми словами, ініціює масові звільнення і припинити примушувати працівників підприємства до підписання попереджень про звільнення. Також були висунуті вимоги щодо виплати 13-ї зарплати, введення нових тарифних ставок і окладів. Крім того, шахтарі вимагають вирішити низку кадрових питань та визнати права Незалежної профспілки.

Ільченко також повідомив, що у разі ігнорування вимог, Незалежна профспілка Свердловська буде змушена висунути президенту України Віктору Януковичу політичні вимоги.

Також профспілка має намір звернутися за підтримкою в ПАРЄ, ОБСЄ,і в ряд інших міжнародних організацій і наполягатиме на спеціальному розслідуванні порушень прав людини і трудового законодавства в Україні.