ПЕРСПЕКТИВИ. ІТ-гіганти на зразок Google і Apple в результаті технічної революції у банківській сфері, яка може статись вже у найближчі 3-4 роки, можуть створити власні банки. Традиційні банки, в свою чергу, можуть втратити ринок платежів, вважають фахівці Deutsche Bank.

Так, за словами експертів, нині фінустанови приділяють недостатньо уваги розвитку нових технологій – наприклад, інтернет-банкінгу або розрахункам за допомогою стільникових телефонів. А ось Google Bank і Apple Bank можуть скласти їм серйозну конкуренцію, передає ТСН з посиланням на «ЛІГАБізнесІнформ».

На перспективах банкінгу від нових компаній також позитивно позначається зростання обсягів продажів смартфонів і планшетів.

Зараз небанківські структури займають 6% ринку безготівкових розрахунків, проте вже в 2013 році, за прогнозами Deutsche Bank, показник зросте до 8%. При цьому у багатьох європейських країнах, таких, як Данія, Франція, Швеція, вже в 2011 році більше 60% покупок здійснювалися через інтернет, що також допомагає розвитку інтернет-банкінгу.