ПОДАТКИ. На Волині правоохоронці виявили цех із виробництва фальсифікованої горілки. Улітку цього року правоохоронцям стало відомо, що в Луцьку з’явився підпільний виробник «паленої» горілки. Проте вийти на його слід тривалий час не вдавалося. І ось днями співробітники відділу податкової міліції Луцької ОДПІ  у виробника горілчаного фальсифікату з’явилися з несподіваним візитом. У гаражі 40-річного лучанина разом із пально-мастильними матеріалами знайшлися майже сімсот марок акцизного податку з ознаками підробки, пристрої та обладнання для виготовлення фальсифікату, півтори сотні корків із цілими захисними кільцями, пластикові дозатори, скляний посуд і півтисячі літрів водо-спиртової суміші. Тут же стояли й більше півтисячі пляшок уже готової до реалізації фальсифікованої горілки, а також 270 літрів спирту.

  Горілчаний товар, що реалізовувався під назвами семи найуживаніших брендів, мав попит, —  розповів начальник відділу податкової міліції Тарас Цибулін. — Про реальне  ж походження горілчаного сурогату споживачі навряд чи здогадувалися, оскільки акцизні марки на кожній пляшці нібито свідчили про легальність продукту, хоча й були підроблені.

Нині правоохоронці розслідують  канали постачання спирту та підроблених акцизних марок. І водночас застерігають ласих до подібного «бізнесу» — він може закінчитися «відсидкою» строком  від 3 до 5 років або значними фінансовими санкціями.

Це не перший випадок, коли в регіоні припиняють протизаконну діяльність новітніх бутлегерів. Так, цього року співробітники відділу податкової міліції Луцької ОДПІ викрили сім злочинів, пов’язаних із незаконним обігом підакцизних товарів, відповідальність за які передбачена ч.3 ст. 204 Кримінального кодексу України.