НА СТАРТІ. Україна виконала вимоги Європейського футбольного союзу з підготовки до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року. На цьому під час брифінгу в Кабінеті Міністрів наголосив віце-прем’єр-міністр — міністр інфраструктури Борис Колесніков.

За його словами, всі стадіони чемпіонату Євро-2012 передані в управління УЄФА й очікують на футбольні поєдинки. «11 травня НСК «Олімпійський» було передано під патронат УЄФА. Окрім нього, в управління УЄФА також перейшли й інші стадіони — у Львові, Харкові та Донецьку», — зазначив Борис Колесніков.

Наразі ж завершується підготовка аеропортів — 28 травня буде відкрито новий термінал D у «Борисполі». Готові прийняти гостей чемпіонату аеропорти Харкова, Львова, Донецька. Також оновлено й аеропорт «Жуляни».

«28 травня Президент Віктор Янукович відкриє термінал D в аеропорту «Бориспіль». Його потужність дасть змогу відмовитися від решти терміналів. У Харкові держава профінансувала нову злітно-посадкову смугу, а спорудження нового термінала було профінансовано приватним інвестором», — наголосив Борис Колесніков.

Віце-прем’єр додав, що крім стадіонів та аеропортів, повністю готова до Євро-2012 готельна сфера.

Якість доріг, передбачених програмою підготовки до фінальної частини чемпіонату Європи з футболу, урядовець оцінив на «добре». «Щодо доріг, які входять до програми підготовки до Євро-2012 у приймаючих містах: якщо оцінювати за п’ятибальною шкалою, то я готовий поставити «четвірку», — зазначив Борис Колесніков. За його словами, для вищої оцінки потрібно ще працювати впродовж тривалого часу, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.