АНТИКРИЗОВІ ЗАХОДИ. Про це заявив грецький прем’єр Антоніс Самарас, який сьогодні зустрінеться з головою Єврогрупи Жаном-Клодом Юнкером. Антоніс Самарас наголошує, що греки не відмовляються від реформ, лише потребують більше часу, щоб їх втілити, або як каже прем’єр: «активувати економіку». Водночас ані «повітря», ані чужі гроші – грецьку проблему не вирішують. Потрібна жорсткіша економія: в мінфіні готують новий план.

«Нині головне для грецького уряду – відновити довіру до себе завдяки виконанню зобов’язань із економії та структурних реформ. Як уряд впорався з цим – ми не дізнаємося з попередніх заяв, а лише коли Трійка оприлюднить свій звіт», - вважає європейський експерт.

Згідно з новим планом, уряд планує зекономити 11,6 мільярдів євро. Загалом же витрати скоротять на 13,5 мільярдів, або навіть всі 15. Ці заходи економії традиційно залізуть до кишені бюджетників та пенсіонерів, позбавлять робочих місць близько 40 тисяч службовців. Скоротяться соціальні виплати та витрати на медицину. Новий пакет економії мають затвердити до візиту Трійки у Грецію. Можливо так, уряд країни розраховує вимолити відстрочку для виконання зобов’язань до 2016 року. 

Copyright © 2012 euronews