ПОЗИЦІЯ. Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства всебічно підтримує та сприяє органам місцевого самоврядування. Стратегічний напрямок діяльності міністерства — поступове формування реальної самодостатності територіальних громад. На цьому наголосив керівник відомства Геннадій Темник під час підписання Меморандуму про співпрацю між Мінрегіоном та Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України».

«Ми маємо піднести співпрацю виконавчої влади та громадськості на новий організаційний рівень. Тепер наша співпраця розвиватиметься за чітко окресленими напрямками, на яких ми спільно зосередимо головні зусилля», — підкреслив Геннадій Темник.

За його словами, серед таких напрямків — організаційна підтримка розвитку місцевого самоврядування, будівництва та містобудування, житлово-комунального господарства, вдосконалення нормативної бази з окреслених питань, розвиток інженерної інфраструктури територій. Ключовим також є спільне розуміння важливості залучення інвестицій у будівництво та ЖКГ населених пунктів, впровадження інфраструктурних проектів і сприяння соціально-економічному розвиткові територіальних громад.

«Сподіваюся і розраховую на те, що координаційна рада з питань розвитку територіальних громад, утворена для координації наших спільних дій, буде робочим дієвим органом. Адже масштаб завдань та проблем, які нам спільно треба розв’язувати у галузях регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, змушує консолідувати зусилля. За дорученням віце-прем’єр-міністра Олександра Вілкула наше міністерство має активізувати співпрацю з органами місцевого самоврядування», — цитує слова Геннадія Темника прес-служба Мінрегіону.

Урядовець також нагадав, що саме за поданням Мінрегіону з грудня минулого року представники асоціацій органів місцевого самоврядування отримали можливість брати участь у засіданнях уряду під час розгляду питань, що стосуються місцевого самоврядування, з правом дорадчого голосу.

У свою чергу президент Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» Юрій Вілкул наголосив: «Дуже важливо, що наша асоціація та Мінрегіон є надійними партнерами та однодумцями. Робота у спільній системі координат, високий фаховий рівень експертів міністерства й асоціації дає змогу нам ефективно працювати над виконанням соціальних ініціатив Президента. Упевнені, що в результаті нашої спільної діяльності вдасться зміцнити місцеве самоврядування, поліпшити інфраструктуру міст, підвищити якість послуг, які надаються населенню, що сприятиме зростанню рівня життя громадян України».

Відділ новин
«Урядового кур’єра»