ПРЯМИЙ ЗВ’ЯЗОК.  Використання сучасних комунікаційних технологій зробить діалог між владою та суспільством більш конструктивним. Таку думку висловив Прем’єр-міністр Микола Азаров під час прямого спілкування за допомогою Skype із Будинку уряду з учасниками форуму «Громадські інновації», який проходить у Києві 20-21 вересня в приміщенні Державного університету інформаційно-комунікаційних технологій.

Глава уряду наголосив на важливості конструктивного діалогу між владою і громадськістю й пообіцяв, що всі озвучені на форумі ініціативи буде передано відповідним міністрам для аналізу з їх практичного застосування.

Також у роботі форуму за допомогою Skype взяв участь голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко, який повідомив про реалізацію ініціативи «Відкритий уряд».

Як повідомляє УНІАН, форум стане майданчиком для обміну досвідом з реалізації громадських інтернет-ініціатив, спрямованих на розв’язання важливих проблем у житлово-комунальній сфері, сфері міського благоустрою, дорожньої безпеки і допомоги хворим дітям.

Темою окремої дискусії буде питання про налагодження за допомогою інформаційно-комунікаційних технологій прямого діалогу між владою і суспільством. Зокрема одним із проектів, що обговорюватимуть на форумі, є інтерактивна карта громадських звернень, яка дає змогу громадянам у режимі реального часу контролювати процес розв’язання проблем у всіх містах України.

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»