БЕЗПЕКА. На Волині правоохоронці оперативно встановили «жартівника», який протягом короткого часу примудрився «замінувати»…  облдержадміністрацію та залізничний вокзал. Із довгої черги повідомлень про нібито закладену в тому чи тому місці вибухівку цей випадок порадував оперативною та висококласною роботою волинських правоохоронців. І показав, що в інтересах нашого з вами спокою  із словами «зброя», «вибухівка», «заміновано»  жартувати не слід.

…Спочатку по телефонній лінії «101» невідома особа повідомила чергового територіального управління МНС про замінування приміщення Волинської обласної державної адміністрації та обласної ради.

 На Київський майдан, де розташовані ці органи влади, відразу ж вирушили слідчо-оперативні групи луцького міськвідділу та обласного управління міліції, експерти-вибухотехніки НДЕКЦ при УМВС України у Волинській області, працівники кінологічного центру, чотири наряди ДАІ, співробітники УСБУ та МНС. Вони оперативно провели евакуацію людей із семиповерхової будівлі і взялися за пошук вибухового пристрою. Через кілька годин роботи експертів і спеціально навчених собак стало зрозуміло, що телефонне повідомлення — чийсь злий жарт.

Того ж дня аналогічним чином близько сьомої вечора був «замінований» залізничний вокзал обласного центру. Пошук вибухового пристрою тут теж не дав жодних результатів.

— Активні заходи із розшуку зловмисника, який цинічно відірвав від роботи сотні людей, завершені, — повідомив начальник УМВС України у Волинській області генерал-майор міліції Богдан Щур, котрий особисто виїжджав на місця обох пригод. — Ми встановили, що до цього причетний житель Херсона, який під час перебування у Луцьку вирішив «пожартувати». Попри те, що після цього він покинув обласний центр, ми затримали його — вже в Одесі.  Зараз проводяться слідчі дії, що закріплюють доказову базу в рамках порушеної кримінальної справи.

Отож «жартівник» має шанс на вдосконалення свого почуття гумору — строком від двох до семи років. У місцях позбавлення волі, звісно…