ПАРТНЕРСТВО. Енергоефективність та підприємництво—дві найголовніші сфери у яких співпрацюватимуть Харківська область та Європейський банк реконструкції і розвитку. Про це домовилися під час зустрічі у Харкові керівництво регіону та делегація Ради директорів ЄБРР. Як зазначив Харківський міський голова Геннадій Кернес, перша столиця зацікавлена у співпраці з цією фінансовою структурою , оскільки шукає можливості залучення додаткових коштів на реалізацію проектів у сферах енергоефективності та енергозбереження. «ЄБРР переглядає свою політику в Україні та вивчає ті проекти, які є у муніципалітетів. Думаю, нас чекає ще багато спільної роботи. Але ми обнадієні тим, що настільки представницька делегація відвідала місто Харків, і ми будемо  робити все, аби  наша спільна робота дала ефект. Думаю, ми проведемо ще не одну зустріч, і тоді будуть відібрані і озвучені конкретні проекти»,— зазначив Геннадій Кернес.

Директор ЄБРР в Україні Андре Куусвек, наголосив на тому, що Європейський банк реконструкції і розвитку вже здійснює деякі проекти в Харкові. Наприклад, ЄБРР є акціонером харківського «Мегабанку», для якого відкриті активні кредитні лінії, в тому числі для фінансування малих і середніх підприємств.

Під час зустрічі, делегації Ради директорів Європейського банку реконструкції і розвитку були представлені цікаві інвестпроекти, над якими працюють ХТЗ, завод ФЕД та інші підприємства. Ще низку проектів харків’яни  презентували  у комунальному секторі. Усі вони, як пообіцяли  європейські банкіри, будуть уважно розглянуті.