РІШЕННЯ. Кабінет Міністрів ухвалив постанову «Про внесення змін  у додаток до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті Міністерства культури за деякими програмами». Відповідний документ ухвалено на понеділковому засіданні уряду.

Проект постанови розроблено з метою доповнення Харківським національним академічним театром опери та балету імені М. В. Лисенка переліку національних та державних циркових підприємств, національних театрів, національних художніх колективів і концертних організацій, яким надається фінансова підтримка з державного бюджету.

Раніше розпорядженням Кабінету Міністрів від 18 червня 2012 р. №493-р  було прийнято пропозицію Харківської обласної ради щодо передачі до сфери управління Міністерства культури цілісного майнового комплексу Харківського національного академічного театру опери та балету імені М. В. Лисенка. Державний бюджет України на 2012 рік профільному міністерству передбачив видатки на утримання вищевказаного театру в сумі 19 174,7 тис. грн.

Ухвалення постанови забезпечить ефективне й цільове використання коштів  державного бюджету на фінансування Харківського національного академічного театру опери та балету імені М. В. Лисенка, повідомляє прес-служба Міністерства культури.

Вжив уряд і заходів для забезпечення діяльності Державної інноваційної небанківської фінансово-кредитної установи «Фонд підтримки малого інноваційного бізнесу», схваливши відповідну постанову.

Вона дасть змогу спрямувати кошти на забезпечення діяльності Фонду підтримки малого інноваційного бізнесу, організованого відповідно до постанови КМУ від 12 грудня 2011 р. №1396. Це буде досягнуто шляхом створення статутного капіталу Фонду розміром 35 млн грн.

Постановою внесено відповідні зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки розвитку інфраструктури науково-технічної, інноваційної діяльності та інформатизації. Також Держінформнауки належить підготувати пропозиції про внесення відповідних змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2012 рік», повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Ухвалений урядом документ забезпечить діяльність Фонду, дасть змогу надавати державну підтримку впровадженню вітчизняних високотехнологічних наукових, науково-технічних розробок та винаходів у виробництво відповідно до пріоритетних напрямів інноваційної діяльності та підтримку реалізації інноваційних проектів суб’єктів малого підприємництва.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»